tisdag 16 mars 2010

2 böcker har kommit =)

Igår fick jag äntligen min Jeanne d arc living bok :D och jisses om jag e nöjd! Den var helt otroligt bra :D värd varenda krona! Idag så kom "Loppisboken-om blommiga koppar,fattigmanssilver och annat vackert", den finns på Adlibris till priset av 144 kr. Den var också bra :D det stod mycket om olika material och hur man ska ta vara på gamla saker så dom hålls i gott skick. En bra informativ bok med fina bilder. Bjuder på ett smakprov hära:






Nu väntar jag bara på den 3e boken som ni ser i tidigare inlägg. Hoppas den kommer i veckan! Det är som att vänta på tomten på julafton ;D hehe..

Då jag var hem sist så hade min händiga mamma virkat en sån söt mössa åt mig =)

På Facebook har vi som hör till Skellefteå kommun en säljes/köpes sida, jätte praktiskt =) för då fick jag nämligen tag på denna ljuvliga gamla spegel! Var och köpte den av en kvinna i stan igår. Tänkte den skulle bli vit nån gång framöver, gillar inte guldfärgen på¨krönet. Men den är så himla vacker :D

Veckans ranson av tupaner ;P hehe ! Tycker dessa var jätte läckara =) rosa och vita! Köper ofta mina på Willys, till bra pris och det e bra blommor =) en gång köpte jag på annat ställe, dom slog aldrig ut =/
Denna gamla fina våg hittade jag i Boden på Reprisen till ett bra pris. Är lite svag för gamla vågar ;P
Ni har väl inte missat dessa ägg som finns på indiska ? Dom är så himla fina :D missade dom förra året, men i år hann jag med att köpa ett , och ska nog köpa mig nåt till ;)
Detta undrar ni säkert vad det e ? Jo det är en gammal otroligt vacker Kornisch som jag föll pladask för då jag såg den ;) Mönstrena är otroligt vackra! Dock är den i mörkt trä och guld, urk ;D så den ska målas om vid nåt tillfälle. Gav bara 20 kr för den =)
Idag då vi kom hem så låg detta sängöverkast i postlådan =) en prenerumerationsgåva från LRF Media för att jag börjat prenerumerera på Lantliv. Fick första numret med posten igår, så nu har jag 2 böcker och en tidning att läsa ;P
Just d ja ! Vi har faktiskt möblerat om lite här hemma i huset =) vilket resulterade mer eller mindre i en blogghörna åt mig =) inte riktigt klart än dock..
Skrivbordet är arvegods =) min farfars bror har haft d ! Sen så fullkomligt älskar jag våran nya dator =)
Fina gamla bjällror va ? En till sak jag e svag för =) var en på Facebook som behövde en fågelbur, så vi gjorde en bytesaffär =) hon fick en bur av mig och jag fick bjällrorna av henne! Det e ett bra tips faktiskt att ha en sån sida på FB. Vi som tillhör Skellefteå kommun har en bortsänkes/bytes-ges/mottages-doneras sida. Man får alltså inte sälja saker dära,utan det e som en slags bytesmarknad =) e jätte kul! Starta en sån sida i din kommun vet ja =) nån skräp är en annans skatt! Jag har fått b.la. babysaker, gammal skolbänk, chiffonje mm som folk velat bli av med =)
Denna Spädbarnsvåg e nåt som känns extra fränt att ha som inredningsdetalj nu då vi ska ha barn =)
Denna söta kruka hitta jag på Röda K i Älvsbyn, och blomman e köpt i Byske på blomsteraffären!
Har ni sett så sött =) korgen är från blomsteraffären i byske (som har massssor med fina saker) och fågelboet med. Satte ner d i korgen och la i lite vaktelägg =) d vart så fint!
Sen så är d ju så att vi e hundvakt åt syrrans chihuahua och mammas pudel, och ja, dom e rätt så förtjusta i Anders ;P haha
Ulla, Alma och våran Kajsa =) 3 söta töser!

Vill även passa på att tipsa om ett gott och enkelt laxrecept =)
Lägg lax i ugnsform med kryddor och smör.
Ha det i ugnen på 200 grader tills d börjar se rätt så klart ut. Då tar du ut det också gör du en sås på en burk creme fraice och en burk valfri bredbar ost (typ filadelfia) och breder ut längst kanterna. Sen in i ugnen igen, tills man ser att d börjar bli färdigt.
Detta är så himla GOTT ! =)
idag skiner solen för fullt! Vi har mest tagit d lungt. Vart till grannbyn och hälsat på nå vänner =)
Bäbben sparkar och har d bra, och jag e sååå tung och slut i kroppen. Så den får gärna komma nu när som hellst om den vill d ;P hehe..
Nu ska jag ta och rasta 3 kissnödiga små söta tjejer ;D

Ta hand om er och njut av den härliga vårsolen :D

7 kommentarer:

Lisa Ögren sa...

Åh, har boken kommit då ska jag ta och beställa:)
Men du, har vi likadana hus eller:) Kände som igen mig i skrivbordshörnan, ser ju ut som ni har ett liknande rum bakom, och fönstret bredvid skrivbordet, gammalt torp?

På landet vid havet sa...

Vilken fin mössa din mamma gjort! Önskade att jag kunde sticka och virka!

Var hittar jag säljes/köpesgruppen på Facebook? Toppenbra idé!

Trevlig kväll!
Kram Mia

Anonym sa...

Halloj!
Den där boken vill jag ha! Vad bra att du ger så fina tips! Ägget från Indiska var ju också fint...vill också ha! Du fyndar hela tiden på loppisar, hur hinner du!!!Man skulle följa med dig någon lopprunda;))

Kramen från Nettan

Tigris Predikantan sa...

Fina bilder på fina saker! Tack för tipset om Indiskas ägg ... skall försöka ta mig dit ... måste ha!
:)

Hagbacken sa...

Hej Lisa!

Oj, vad mycket fint du bjuder på här :) Tusen tack för hjälpen med fågeln, ska slå tidningen en pling....

Kram Linda

Vit som snö sa...

Oj så mycket fint du visar idag, du fyndar då som bara den! Den bytessidan känner inte jag till...
Joo mina kuddfodral är från H&M, har 2 stycken.
Och du, idag såg jag Vakre hjem på Coop ockå, men bara ett par stycken.
Kram Cilla

Vintage House sa...

Ja den boken är fantastisk...
många härlig fynd du har:)
kram och en myskväll till dig
sandra