söndag 21 mars 2010

En tripp till Umeå!

Idag kom mamma och pappa och hämtade hundarna som vi passat. Kan säga att d känns rätt så tomt hära just nu. Jag sa åt mamma att Alma och Ulla vill stanna ;P men dom vill visst så gärna ha hem sina sötnosar igen =) Vi passade på att bjuda dom på lunch. Så jag gjorde lammstek och smörstekta champinjoner. Till det serverades det en sallad, keso och fetaost med smak av basilika och vitlök :D mycket gott och uppskattat!
Sen så hade ju min söta mamma med sig en pressent åt mig =) en jätte vacker lykta som hon köpt i Finland. Så där rostig och vacker :D sidopinnarna är långa så man kan hänga upp den nånstans. Tack mamma :D

I lördas tog jag och Anders oss en tripp till Umeå för att leverera en sak åt några. Sen så var d ingen slump att d vart just lördag ;P för det rååååkades ju vara loppis på Nolia,hehe. Så vi for dit och kikade runt och fyndade. Anders hittade en jätte fin mindre gjutjärns stekpanna, grillhalster,rostfri matdosa också en så fin ljuskrona :D e så glad att han såg den! Han kom till mig och sa " har du sett den svarta stora smides ljuskronan precis då man kommer in?" nee sa jag och skyndade mig dit, den va kvar och jag prutade ner priset ;P både jag och Anders e mycket nöjd med den, och tänkas att han ibland kan ha ögon för inredning ;P hehe..
Jag hittade en gigantisk gammal zinkskopa och en fin aladåb/glassform. Är det en glassform eller aladåbform ? Jag har nämligen hört både och..?! Hum..

Min stoooora zinkskopa

Ljuvliga ljuskronan som hänger i vårat vardagsrum :D så mysigt att tända på kvällen!

Har nu 3 st formar :D den längst till vänster var den jag fyndade igår..

Sen så har jag ju hittat detta jätte ägg på Röda K i Älvsbyn, men det ska jag inte göra om, tycker det var så vackert som det var :D
Vi kör väl med lite bilder hemifrån :D har jag beställt en fårskinnsfäll med mamma från Ikea, den vart så fin i soffan i köket! Sen så var jag lite less på mina vita gardiner i köket, så jag köpte beiga panellängder billigt på Dollar Store. Dock så är dom ju lite småtråkiga. Så jag tog och sydde fast spets på dom längst upp, och det vart faktiskt jätte fint :D Har fått upp alla mina rakspeglar här hemma med. Är ju lite svag för dom ;D men dom är så fina!

I trappen sitter denna söta ängel =) köpt på en affär i Skellefteå som heter Jack's (ligger vid myrorna)

Söt liten barnväska fyndad på loppis, målat den vit och i den ligger det en hel del vita gamla vackra örgott med spetsar och monogram =)

Vardagsrummet :D mycket fint med beige linneduk på det vita bordet. Som för övrigt är ett gammalt trädgårdsbord som jag målat och kortat av benen på =) på bordet ligger nya favvo boken från Jeanne d arc living, franske stemninger! I vita korgen under bordet förvarar jag filtar och plädar..

Våran vackra sovrummsdörr :D älskar gamla dörrar, och som tur är har vi bara sånna i huset =)
Kökssoffan med nya fårskinnet som matachar kuddarna från hemtex så fint =) "filten" med rosor på i soffan fick jag som prenerumerationsgåva från Lantliv.

En av rakspeglarna i trappen :D med madonna kors på, från miljögården!

En till rakspegel, hänger ovanför soffan mellan mina lampor från myrorna som jag målat..

På dörren i hallen hänger det en kippe med gamla nycklar och en gammal fin bjällerkrans =)

Så här sydde jag alltså fast en söt spets på gardinerna :D

Köksfönstret!

Blogghörnan/hallen uppe ! Den svarta sopkorgen ska bytas ut mot en i zink!

Ja mina vänner, d var allt för denna gång ! Idag är det söndag, solen skiner för fullt och det droppar från takena :D så underbart!
Idag går jag även in i vecka 35, vilket innebär att det bara är 5 veckor kvar tills beräknat BF!
Jag var ju på ultraljud i fredas och fick se lillhjärtat mitt =) lika underbart varje gång. Dock var bäbben jätte aktiv, så läkaren hade lite svårt att hinna ta bra bilder för att mäta,hehe. Jag sa till henne att du ska veta att det e allt en livlig liten krabat där inne =)

Nåja, hon sa sen att den väger nu 2.8 kilo och allt ser så himla bra ut! Så skönt =)
Dock så börjar det nu bli väldigt påfrestande för kroppen osv och jag kan gärna åka in när som hellst och föda ;).
Man känner sig som en otymplig häffaklump och man orkar inte mycket. Det gör ont i magen och jag e så grymt trött!Orkar vara vaken till max 21.00 ..och sover ofta en stund på dagen med.
Men det hindrar inte mig från att ränna runt lite ändå, jag är en sån person som blir tokig av att bara sitta hemma. Så imorgon ska jag och simma i Byske med en kompis.

Kajsa har även fått hälsa på dom som ska passa henne då vi åker in till BB :D allt gick toppen, men d var inte oväntat :D och hon vart mycket populär bland familjemedlemmarna!Men sen så är hon en hund som är lätt att lämna bort då hon älskar precis alla ;P haha !

Ta hand om er ! kram kram

6 kommentarer:

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej gumman!

Förstår att det börjar kännas av ordentligt nu i slutet av graviditeten. skönt att höra att allt står bra till i magen också :) Babyn är ju inte så stor och det är ju bra. Min ena svägerska har 5 pojkar och ingen av de dem har vägt under 5 kg. De du!!!

Vilka finfina fynd du gjort. Hur mycket betalade du för skopan och formen? Nyfiken bara för att veta ungefär vad man bör betala för dem. Jag vill ju gärna kunna fynda när jag går på loppis. Men jag tycker att det börjar skena iväg men priserna nu för tiden. Vad tycker du?

Ha en fin kväll

Kram Viveka

Vit som snö sa...

Ett lååångt inlägg med massa finfina saker:) Härliga fynd i Umeå! Och en såå vacker lykta din mamma köpt!
Skönt att det snart är dags för liten att komma fram. Man är bra slut sista veckorna.
Sköt om dej! Kram Cilla

Maria Albin Leo sa...

Vilken fin lykta din mamma hittat! Håller med dig Lisa ägget är vackert som det är.
5 veckor kvar, vi får hoppas att erat lillhjärta vill titta fram 1 vecka tidigare, det är ju så tungt i slutet. Kram från oss

Katta sa...

Vad spännande att det är så nära tills bebben kommer nu.Klart man ska göra det man orkar och vila när man hinner och behöver. Så mycket fint du visar, gillar verkligen den där bjällergrejen. Tycker du gör rätt i att låta påskägget vara som det är för det är ju jättefint så. Sköt om dej så länge, kram Katta

bcsvensk i farten sa...

Kajsa älskar alla & kajsa är inte svår att älska tebax =)
Underbara lilla voven =)
Vilka fina grejor du fyndat ?=
Hörs av sen...kram Carro

Anette sa...

Jaa, vad spännande nu tills bebben kommer ut! Fick hålla i en liten 3 veckors igår...en svägerska till mig fick en liten Harry! så söööt! Fina bakformarna var...och allt det andra oxå förstås=)

Kraaam Nettan