måndag 29 mars 2010

Fyndardag :D

Måndag och en ny vecka :D och idag är det vecka 36+1 , alltså bara ca 4 veckor kvar nu! Bäbisen sparkar ordentligt nu, rentutav så man hoppar till ibland. Om den vill komma ut innan 25 april så får den gära göra d för min del ;P hehe! Jag längtar så himla mycket efter lill hjärtat vårat :D
Nån att älska och pyssla om, så mysigt! Imorgon ska vi till barnmorskan och ta prover, lyssna på lillhjärtat och göra en utvärdering av graviditeten. Och då ska hon allt få höra att Lisa har varit duktig och varit på badhuset och simmat ;D ska dit igen på torsdag, det e verkligen jätte skönt =) och jag slipper he mig ner i vårat badkar =/ för det vägrar jag göra nu! Bara ta sig i och upp gör så ont! BB väskan e packa och klar och jag e redo och hundvalkt e fixat, så nu e d bara att vänta!

Igår var det så trist väder, vi har fått ca 30 cm snö på 4 dagar!Hurra? Nixpix, snarare HUVVA!
Jag är så less på all snö som kommer nu =/ så jag tänkte att jag drar till stan och "loppar" och passar på att handla.
Jag var på 4 ställen. Först på Sunnanå Hallen, men d var jätte lite bord och inte så mycket fina saker heller. Jag hittade en jätte stor fin gammal mandelkvar, men d var det enda.
Sen så åkte jag till folkparken =) där var det grejer i mänger!WOHO! och folkat med, för det var skid sm bara brevid folkparken, så det var lite trafik kaos kan jag säga! Gjorde en del fynd jag är så nöjd med :D visas på bilder nedan!
Sen rullade bilen vidare till Bureå på begagnatvaruhuset där hittade jag två saker för 20 kr ;P
Såg en "antik och loppis" skylt i Bureå så jag åkte dit. Och där gjorde jag mitt bästa fynd kan jag säga :D såååå himla nöjd! Ett gammalt vägghängt brunt vitrinskåp med nyckel kvar =) det ska bli vitt sen ;P
Så vad kan man säga, det var en bra dag :D dock så hade jag totalt glömt bort att ställa om klockan! Tyckte väl det var konstigt att första loppisen jag var på var öppen redan då jag kom dit, och dom som brukar vara så petig med att INTE öppna innan kl 10.00 ,hehe !

Nyckel och "knopp" på mitt ljuvliga skåp =)

Här är min "juvel" ;P mitt fina skåp! Det är 2 hyllplan i det..

Ett fint gammalt örgott hittade jag på Begagnatvaruhuset för en tia!

På folkp hittade jag en sån " norge tröja" åt Anders till ett toppen pris :D han vart mycket nöjd!

Tråg, 10 kr endast på begvaruhuset

Här har ni min jätte mandelkvarn , man ser till skillnad på dom brevid att den är riktigt stor

Dessa underbart vackra ljusstakar föll jag pladask för :D och fick dom till ett bra pris med på folkp!

En vacker gammal porslins skärbräda!Folkp

En fin gammal flaska , folkp

Denna fina korg hittade jag på en affär i Skellefteå som heter Jack's, ligger brevid myrorna. perfekt att ha pressentpapper i :D

Det var mina fina söndagsfynd :D och jag är så himla nöjd med dom! Som sagt, här har vi fått massor med snö:

Plättar i luften är en stor favorit. Hade en lite kockums "hink" som jag planterade den i och det passade bra =) hängde den på en krok i köket.

Gjort om lite på telefonbordet. Köpte påskliljor på ica och har ställt lite här och var i huset =) dom är ju så himla fina!

Fick ett ägg av mamma , så jag tänkte jag skulle pröva pyssla ihop ett sånt fint påskägg som dom flesta gjort =) ägget har legat länge och väl. Men så i fredas fick jag lite pyssel ile och gjorde ett som jag vart nöjd med :D så igår köpte jag 3 till ägg som ska fixas till tänkte jag =) ska pröva med notpapper på ett. Det finns ju så söta bilder på nätet man kan skriva ut och sätta fast på äggen! Bara googla på "easter vintage".

Det är inte dumt att ha vaktlar då som lägger så otroligt vackra ägg =) jag har använt dom som dekoration lite här och var! Här i en söt korg med lite hö, står på tvrummsbordet.

En mindre korg som står nere i köket på pottskåpet =)

Vackra påskliljor!

Köpte ett fågelbo och la ägg i det..

Och boet med äggen hamnade i en mindre glaskupa, det vart jätte fint =)
Så lite påskigt har jag väl här hemma trots att jag inte är så förtjust i att påskpynta då påsken är så kort. Men vakteläggen kommer jag ha framme året runt =) Boken i förra inlägget har jag väl bläddrat igenom hur mycket som hellst,haha. Men den är ju så grymt bra =)

I helgen har vi även haft middagsgäster hära =) i lördas kom Sandra och Jan hit och åt med oss och såg film. Dom har flyttat hit till grannbyn från Danmark (fast sandra är från skellefteåtrakterna), och det är så roligt med nya vänner som är i våran ålder och som trivs på landet =) vi åt fläskfile i gräddsås med potatis, smörstekta champinjoner, feta ost med vitlök och basilika och en god sallad. Det var riktigt gott =)
också hade dom med sig sin dansk svenska gårdshund Vicks, så han och kajsa hade fullt upp med att busa och se till att mattorna inte låg där dom ska ;P haha!Men det var kul för kajsa med en lekkompis.

Nu får vi hoppas detta snöande ska sluta och att våren kommer hit upp till norr med :D för nu har vi då minst en meter snö!

Ta hand om er =)

13 kommentarer:

bcsvensk i farten sa...

I den veckan du är nu, födde jag John ...för snart 16 år sedan =) Kram Carro

Maria Albin Leo sa...

Tack för tipset om bilderna =) Dina plättar i luften är så fina måste nog köpa sånna nån dag.Än så länge lever dom jag köpte i Byske, men det är nog bara en tidsfråga hi hi

Viveka i Bläckhornet sa...

Du har en riktig loppis näsa som hittar alla goa fynd :)
Jättegulligt med fågelboet under kupan!
Och vilket höjdarskåp. Såååå fint!

Min mejl rasslade ordentligt och inom 45 minuter var alla utom en skylt sålda :)

Kram Viveka

Annica sa...

Vad spännande med första? barnet! Själv har jag fyra stycken:)

Vilka härliga saker du visar! SÅ mycket fint!

Kram Annica

Vintage House sa...

vilka härliga fynd du hittade.
Har två st stora mandelkvarnar de tillhör mina favoriter:)
kram
sandra

gamla skolan sa...

Åh ! Vilka fina fynd du har gjort ! Mandelkvarnen var så fin och skärbrädan , oj ,oj ! Ja allt ! önskar dig en mysig påsk ! Kramar Susanne / den gamla skolan ♥

Vit som snö sa...

Hej Lisa!
Ingen fyndar som du, den ena godbiten efter den andra:)
Lyx med egna vaktelägg, dom är ju så söta att dekorera med!
Vill önska dej en riktigt Glad Påsk!!!
Kram cilla

Helenas blogg sa...

hej!fina fynd du gör=) inte bara 2000:- för väskan utan 2700:- så nästan 3000:- pju.inte ens värt att tänka på=)

i Emmas vita hem sa...

Hej vännen :) Tack så mkt, vi är så nöjda med vår nya slukande möbel ;)
Oj så fint påskpynt och vilka heljdundrandes fynd du har gjort :) Så spännnade också med bebisen som snart anläder! Förstår att du längtar! Önskar er lycka till och en underbar påsk :) Många kramar Emma

Lilla Blanka sa...

Hej hej!

Oj vad många fina fynd du har gjort!!!

Åhh så mysigt 25 dagar kvar...perfekt med en lite vårbebis!

Kram
Mia

Lisa Ögren sa...

Oj vad du fyndat mycket fint, som vanligt:)
Jättegulligt påskägg, blev sugen prova, jag gjorde något liknande i julas klädde julgransbollar med papper från en gammal bibel.

Fröken Fräken sa...

Ja, nu får det verkligen vara nog med snö! Turligt nog är det plusgrader här nu, och har regnat mellan varven så jag hoppas att det fortsätter så!

Vilka bra loppisar som du har i närheten, skoj att kunna göra sådana fynd :-)

Gårdsromantik sa...

Wow vilka fynd!

Är det långt till Bureå - maken vill inte svara ;-)

:*¨¨*:♥ GLAD PÅSK♥:*¨¨*:

Önskar Maud