måndag 17 maj 2010

Att bli mamma..

Är det absolut bästa som hänt mig i hela mitt liv =) jag älskar verkligen min son av hela mitt hjärta! Han är det mest underbara jag och anders åstakommit tillsammans =) han är skapt av kärlek! Tänkte berätta lite för er hur allt gick till..

Lördag den 8 maj låg vi och kollade på tv och då kände jag hur d verkte till i magen, men tänkte inte mera på d, men så kände jag hur d vart "blött i brallan" och gick på toa. En del av vattnet hade gått. Vart helt exalterad och ringde BB. Dom ville att vi skulle komma in. Efter jag pratat med dom så gick "slemproppen", då kändes det verkligen på riktigt =) att nu jäklar är d på gång!

Vi plockade ihop våra saker och utfodrade djuren. Sen bar d av mot Skellefteå sjukhus, hade lite verkar i bilen. Kl var runt 22.00 då vi kom fram. Fick komma in i ett rum och sitta i ctg kurva, då registrerade den mina verkar så man märkte att dom kom tätare och tätare. Sen skulle sköterksan sätta en sak på bäbisens huvud för att mäta nånting. Gissa vad som hände då?
Jo då gick resten av vattnet (det som gick hemma var bara ca 1 dl), och d mina vänner var inte bara 2 liter. Herregud! Hon sa sköterskan att jag tillhör en av dom som har ovanligt mycket fostervatten. Det kändes som att d aldrig slutade rinna, till slut stod vi alla bara och skrattade åt d ;P

Nåja, jag vart flyttad till ett annat rum och verkarna gjorde mer och mer ont. Jag fick smärtstillande i benet och lustgas. Anders fick hålla reda på "datan" då verkarna kom och jag andas in denna gas ;P Vi låg där inne till ca 7 på morgonen, och då var vi båda heeeelt knäckta och d ville inte komma igång av sig själv för mig. Jag var bara öppen 4 cm, så vi fick avbryta det hela och sköterskan sa att vi måste snitta dig. Skräcken spred sig i min kropp, det var ju det jag INTE ville, men insåg samtidigt att måste dom så måste dom.

Jag och anders fick lägga oss och sova 2-3 timmar i väntan på operationstid. Det var välbehövligt och skönt. Sen kom läkaren och pratade med oss. Hon sa att det blir ryggmärgsbedövning, och går inte det måste man sövas. Jag tyckte det dära med att vara vaken kändes obehagligt =/ och ville hellst inte det. Men dom sa att det är ryggmärgsbedövning i första hand som gäller.

Med blandade känslor rullades jag till operationsavdelningen. Dom stack mig med kanyler till höger och vänster kändes det som,hade 4 st som mest =/ 1 i varje hand och 2 i armen. Det var folk överallt, så visst kände man sig trygg i massor =)
Då började dom sticka mig i ryggen för att ge ryggmärgsbedövningen,men d gick inte alls nå bra =/ i hela 40 hemska minuter stod dom och försökte sticka mig!HUVVA!Jag är alldeles blå på ryggen =/ och som ni kanske förstår så fick dom ge upp efter 40 minuter, det funkade helt enkelt inte. Dom skulle in med nålen 7-8 cm i ryggen!

Så då började dom tvätta magen och fram med slangar och andningsmasker och sen sov jag som en stock! Anders var ju självklart med mig hela tiden. Han satt där baki skynket och han sa att allt gick så fort och att dom var så duktiga. Kl 12.11 föddes våran son Edvin Anders Lundholm :D

Jag låg på uppvaket i tre timmar, medans jag sov fick Evdin vara med Anders =) då jag vaknat kom han upp med Edvin, då jag fick höra att han vägde 4970 gram så var jag glad att dom snittade mig ;) nästan 5 kilo, visst låter det stort, men själv så tycker jag inte att han är så himla stor. Hade mycket smärta i snittet i början. Dagen efter var jag tvungen att he mig upp ur sängen, d gjorde så ont och tårarna sprutade. Tisdan gick jag bra med stöd =) sköterkerna sa att jag såg oförskämt pigg ut och var imponerade över hur pigg och duktig jag var =) onsdag gick jag helt själv utan stöd! Och fick nog av att vara på BB och ville åka hem ;P

Alla dessa ljud gör att det e hopplöst att sova. Så jag bad om att vi ville åka hem, och d fick vi =) och ojoj så skönt det var! Edvin är världens snällaste pojk och helt underbar =) man kan inte annat än älska han villkorslöst!

Edvin har haft sin premiär loppis med mamma :D haha ! I lördas åkte vi till älvsbyn för att hälsa på min mamma och pappa och syskon. Då var d loppis så vi passade på att kika förbi ;) edvin köpte en sparkdräkt och jag en hatthylla i smide.
Dessa dagar hemma består av massor med mys =) ammningen går toppen bra och det e jag så nöjd över! Vi har städat gården och i ladan och eldat upp massor med skräp.

Imorgon ska vi på BVC och väga och mäta för första gången =) sen ska vi till stan och dom ska ta bort "häftklammrerna" jag har på magen, och edvin ska göra ett hörseltest. Att veta att man e ledig nu en bra tid framöver och ska få spendera en massa tid med sin underbara son känns bara så härligt =)
Edvin myser med sin pappa =) mina 2 fina grabbar!


Äta haklappen ?! haha..

Första vårpromenaden med vagnen =)

Hos grannen växer dessa vackra lökar =) sånna måste jag plantera!

8 kommentarer:

Sussi sa...

Vad roligt att få läsa om din förlossning även om den blev något dramatisk på slutet.
Jag säger det igen ni har fått ett mycket vackert barn men både du och Anders ser ju bra ut så vad annat kan det bli:)
Blommorna är väl krokus om jag inte är helt blind

Stina sa...

NJUT :D

Västbacken sa...

Hej och grattis!

Jag är snittad tre gånger och det går ju också bra.

Må bra alla!

Lotta

Cilla - Vit som snö sa...

Mysigt!!!
Till slut kom han ju ut den lilla hyresgästen:))
Kram Cilla

Gårdsromantik sa...

Tänk så mycket man får gå igenom för de små guldklimparna - men det är det värt!!!

Att han redan varit på loppis :-)

Kram Maud

<Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

Lisa Ögren sa...

Hej, hej! Vad kul att han redan vart på loppis, det ska börjas i tid.
Jag ska vara mammaledig med lille gubben hela sommaren då ska jag komma och hälsa på!
Sen måste vi ju bara följas på loppis i Piteå i sommar:)
Jag hade klamrerna i ca en vecka båda snitten, läkte fint och syns knappt nu, Joel är ju bara ett år:)
Enda man ska tänka på är ta det lugnt och inte lyfta tyngre än bebisen första 6 veckorna.

Anette sa...

Så kul att höra om "detaljerna"...du ska nog vara glad att du blev snittad när han vägde så mycket. Jag är själv snittad en gång o en "normal". Och jag är såå glad över mina barn. Det är det bästa i livet så njuuuut av den första tiden=)

Kraaaaam/Nettan

Mrs Krumelur sa...

Men va mysigt för er att han kommit ut den lilla prinsen :D

Grattis Grattis!! Visst är de underbart!

Kram Mrs Krumelur