onsdag 13 juli 2011

Lycksele djurpark mm..

Ojoj vad jag har varit dålig på att blogga, men känner att tiden inte alltid räcker till. Sen så har vi haft främmande från Gbg och solen har stekt oss ;P

Ja vi har haft kanon väder alla dessa dagar då vårt främmande från Ggb varit hära =)

Torsdan då dom kom hit tog vi det messt bara lungt.
Fredan åkte vi och badade hela dagen lång, det var så himla härligt =) Edvin älskar att bada. Vi har en fin liten badplats bara 7 km härifrån. En liten tjärn med sandstrand och brygga. Skön vattentemp och barnvänligt.

Lördag så tog vi bilarna och styrde kosan mot Lycksele djurpark för att kolla på alla djuren. Det var massor med folk dära. Edvin höll sig vaken hela tiden och pekade faschinerade på alla djur och sa "däääär "titttta". Han klappade även en get =)

Vi såg prickiga söta grisar =)

Vi såg randiga söta grisar =) hehe (vildsvins lultingar)

Och en bamse nalle som satt så snällt och tiggde ;P
Ja d var en bra dag som avslutades med en kanon god middag i en restaurang i form av en lappkåta. Sen var vi alla trötta och åkte hem igen.

Söndag for jag och Göteborgsfrämmandet på loppis i stan, massor med bord,men gjorde bara ett enda fynd. En gammal dockvagn i trä som Edvin tycker är rolig att köra runt med. Visar kort nästa gång. Försökte hitta nå kläder åt han,men d var mest bara tjejkläder =/
Sen så åkte vi även till Bureå på begagnatvaruhuset och sen till Stackgrönnan för att avnjuta en god räkmacka =) på vägen hem stannade vi till på loppis i Stavaträsk, där gjorde jag några fynd faktiskt =)

Måndag tog vi det mest lungt, åkte en sväng upp till Fällfors och kikade, sen vart det även ett sista dopp i Hundtjärn innan dom skulle hem med tåget.


Mycket blommar hära nu =) tog in lite rosor och la i en skål med vatten, doftade ljuvligt!

Äntligen blommar pionerna! Dom står lite illa till och syns inte alls nå bra =/ så jag har knipsat av alla och ställt i diverse vaser överallt i huset!

Fyndade en stor gammal sprits med diverse munstycken på för ett tag sen =) varit ute efter en. Har en gammal trälåda med diverse gamal köksredskap i som står i köket.

Mammas badkille =) han älskar det verkligen!

Leker med en dumper på badstranden

Falukorv är en stor favorit =)

Pekar nöjt på flaskan, jag kan dricka själv =) här fick han en smoothie, gott!

Nya favoritfrukten =) geggigt,kladdigt och söligt.Men sååå gott med nektarin om ni frågar Edvin =) igår åt han två på raken!

Det var det för denna gång. Glöm inte att jag har min loppisboda på gården öppen =) maila mig på Lisa83an@hotmail.com för vägbeskrivning. Bor utanför Byske mellan Piteå och Skellefteå. Finns allt möjligt, nya som gamla ting =)

Ta hand om er ! kram kram

8 kommentarer:

Majas skafferi sa...

Hej! låter som härliga dagar! vi har varit på Kolmården idag, kan rekommendera den stoora djurparken när barnen är lite större!
Vad fina socker och saltkar du fyndade på myrorna. Ha en fortsatt fin sommar!

Ida - Gravid & Mamma till Vilda sa...

Jo, det är vad jag också sa. Dom skrev till och med ut nå jäkla panodil åt mig, men jag var då aldrig och hämtade ut det :p
Jag har ju gått här i piteå hela tiden, och jag har hört att de där du föreslog skulle funka då man är gravid, men dom sa att det inte alls var bra. Har fått vara och träffa överläkaren för både piteå och sunderbyns gynekologi/mödravård/förlossning osv, och han sa också att det inte fanns nått att ta. Men jag pratade med min barnmorska idag och sa att nu har jag haft migrän tre dagar i rad och om dom inte trollar fram nått så får dom sjukskriva mig. Då skrev hon ut nå starka tabletter, men efter man tagit dom får man inte köra bil och man blir snurrig osv. Jaja, bara jag slipper ha ont!

Familjen R sa...

åhh va kul att höra att ni har varit på Lycksele djurpark. När jag va liten hade vi släktingar i Lycksele och spenderade alltid en vecka där på sommaren med besök på både djurpark (flera gånger) och Ansia badland och såklart lappkåtan =). Va djurparken fortfarand eås bra som jag minns den? Stort lekland med rutschkanor och flottar och liknande?
H/Malin

where the forest end... sa...

Hallå :)

Vi ska till Vistträsk som jag tror ligger en bit utanför.. ja vad hette det nu... Älvsbyn!

where the forest end... sa...

Ok. Storforsen! Bra tips..

Sebbe har släkt och sånt där, och hans familj har stugor och grejer där vid "träsket" :)

Min dröm om lantstil sa...

Hej, jag har köpt pappret hos Idemakeriet, http://www.webbutik-idemakeriet.blogspot.com/

Jättebra priser och mycket pyssel finns det att köpa där :) Bra service så prova där.
Kram

LOPPISLIV sa...

Vad fint med rosorna i skålen, det ska jag göra imorgon, plocka in några stycken och sätta i vatten som du gjort, jättecharmigt!

En sån söt liten "badkille" ser ut att vara ett riktigt charmtroll :-)

Kram P

Anna-Lena, Drömmar av silver sa...

Det låter som om ni har haft ett par härliga dagar. Vad mysigt för Edvin med både bad och djurklapp. Det var länge sedan vi var på en djurpark men nu blev jag inspirerad igen.

Hoppas att du får en skön söndag!

Kram Anna-Lena