fredag 6 januari 2012

Åka Traktor!

Hur nöjd tror ni inte Edvin är då han får åka trakor med sin pappa ? Ojoj det bara strålar om pojken ;) förut har det inte gått för han har vägrat ha hörselkåporna, och dom är ett måste då det lever om så mycket. Men här om dan så pröva vi igen, och han sa inte ett knyst. Så nu kan han åka med sin käre far :) skönt för då hinner jag få lite egen tid och pyssla på.

En hjälpsam kille har man också, här är han ute hos sin mormor och morfar och hjälper till att skotta snö :)


Julen var jag snabb med att stöka undan, eftersom man aldrig vet då man hamnar på BB! Så fram med härliga pasteller i köksfönstret. favorit gradinerna från Åhlens :) Nya krukor från Dollar Store som väntar på blommor, och söta radion från Claes Ohlsons.

Min vän Evelina med bloggen BlandBlommorochrutor (som för övrigt fått en son, Grattis!) skickade en så fin julklapp åt mig ;) en stor ängel från Walther & Co. Tänk för att jag faktiskt spanade in den förra julen :)

Från jobbet fick jag en julklapp också. Ett presentkort på Älvsby köpmannaförening. Självklart så spenderades det inne på Handplockat ;) och där unnade jag mig denna bur som jag kikat på ett tag. Vet dock inte vars jag ska placera den än, så den står på en byrå och väntar på sin plats.

Prövade fota utan blixt i köket ikväll så att man skulle se tända ljus, belysningar mm. Kanske inte bästa korten, men dom får duga ;)
Satte in en liten batteridriven ljusslinga i vitrinskåpet :) vart fint!

Ja min nära och kära, idag är d 17 dagar kvar tills beräknat BF. I tisdas gjorde vi ett TVK (Till växt kontroll) på bäbisen igen, denna gång uppskattade dom vikten till ca 3,4 kilo. Var hos barnmorskan igår, alla värden var bra och lilla hjärtat slog för fullt :)
Fick tid för ännu ett ultraljud, den 19/1 . Så då får vi se hur stor bäbisen är då, om den inte redan hunnit komma, vilket jag hoppas på ;)
Gör många ultraljud i slutet för att se så det inte blir en jätte bäbis. Edvin vägde nämligen hela 5 kilo. Så blir det en till stor en så måste jag snittas igen.
Så det är inget fel på mig eller barnet, utan dom vill bara hålla koll.

Annars så tar vi väl det mest lungt. Det har vräkt ner snö här i flera dagar, Anders har skottat gården med traktorn flera gånger!

Edvin är duktig och började igår sova i eget rum utan några som hellst problem :)
Jag är så tolt över han! Han är så duktig :) och vad han pratar! Ja jisses så många ord han kan säga. Ja ibland till och med meningar med 2-3 ord :)

Ikväll åt vi kycklingsoppa med varma mackor, vilket uppskattades av hela familjen :)
Även där är Edvin så duktig, han äter i princip allt jag lagar :) han e så duktig på att äta.

Ha det så bra och ta hand om er. Kram

5 kommentarer:

evelina sa...

Åh tackar så mycket. Vilken mysig start ni har på nya året =) Och tänk snart blir lilla Edvin storebror!

Helenas blogg sa...

hej Lisa! soffan jag köpte var en hemnäs soffa, barnsoffan du vet=) har varit lite dumsnål och funderat på den ett tag, men nu slog jag till=) och den blev jättebra i hans rum=)
Hadé/Helena

Märta sa...

Härligt med snö, här nere har vi nu fått ett litet tunnt lager. Lycka nu till med barnafödandet, hoppas att det snart är över, de sista dagarna är ju väntan lite jobbig.
Ha det gott!
Märta

Thea sa...

Tittar in och säger hej! Så de är här snön gömmer sig:)

Familjen R sa...

Hej hej!
ojoj..kan förstå att du är spänd nu när det "bara" är 17 dagar kvar ( mindre nu när jag kommenterar). Ja längtar så tills BF dagen, även fast man vet att smärtan kommer ta död på en. Skumt att man kan längta efter nåt sånt va? =) Våra 2 killar verkar vara så lika på mycket. Här pratas det bara tjaktor tjaktor. Förstår Edvin att han skall bli storebror? Vi har försökt förklara att mamma har en bebis i magen, men det känns inte som han riktigt förstår. En sak som känns skönt är att han har börjat sova i sin nya stora junior säng, så lillen som kommer får ta spjälsängen. Försökte även packa BB väskan igår, men minns knappt vad man skulle ha med sig haha.
Trevlig kväll/Malin