fredag 2 april 2010

Karpaltunnelsyndrom !

Dessa handledsstöd är mina nya vänner. Sitter ett på varje handled =/

Vad nu då? Kanske ni undrar! Jo det började med att höger handled började verka. Trodde bara jag hade sträckt mig eller nå. För nån spricka kunde det ej va eftersom jag kan stödja mig på handen. Smärtan vart värre och värre och värst på natten. Jag kunde knappt nypa ihop fingrarna över täcket för att dra d över mig pga smärtan =/ sen började även vänster göra ont. Jag skrev om d på Facebook i min logg. Som tur var så reagerade två st personer och sa att d kunde vara Karpaltunnelsyndrom och att jag skulle kontakta barnmorskan.
Så jag ringde henne och hon ringde vårdcentralen som i sin tur ringde mig och jag fick komma in samma dag. Tur var d, för d började bli outhärdligt =/ så jag fick dessa skenor som ska sitta på dygnet runt. Hon sa att det borde släppa ett tag efter födseln, men gör d inte d så ska jag kontakta läkaren.
Måste säga att skenorna hjälper en hel del =) dock är en del saker lite klurigt jobbiga att göra med dom på! Men man vänjer sig väl. Man kan få detta då man e gravid pga man samlar på sig så mycket vätska i kroppen och den trycker på en nerv. Vet ni vad det värsta va ? Hon sa att jag måste vila handlederna och jag får absolut INTE måla :P hur tusan ska d gå ? Haha..

Och idag är d endast och bara 23 dagar kvar, eller 3 veckor och två dagar tills BF :D jag vill in nu nu nu ;P var och simmade igår kväll, d va så skönt! Sprattlade på i bassängen en timma, så lite stolt e jag över mig själv att jag höll igång så länge :D lite synd man inte får sätta sig i bubbelpolen dom har, d var ju så himla varmt och skönt vatten ;P
Allt e klart för lilla bäbben nu , väskan står packad i sovrummet och bilbarnstolen e redo, och jag med ;D

Vädret ? ja det e helt underbaaaart :D solen skiner och d droppar för fullt från taken. Jätte ljuvligt vårväder =) jag fick städile av detta underbara väder. Så jag har härjat lös i sovrummet,hehe ;P hur många väskor kan en kvinna ha ? haha..
Jag har plockt ihop 2 fulla kassar med väskor som ska lämnas in på myrorna. Även sängkläder och annat. Är så skönt att få rensa bort! Så nu har jag massor med saker hära som vi ska ta med oss till stan och lämna in!

Våra höns har förresten börjat ruva på äggen :D så nu till vår blir det alltså små kochin kycklingar :D det e så mysigt! Nu ska jag fortsätta min städning, men vill bara önska er alla:


GLAD PÅSK!





9 kommentarer:

Pernilla sa...

hej lisa!! så jobbigt att du fått detta i handlederna, jag fick också det när jag var gravid och hade skenor på natten...mina händer domnade bort och värkte och jag vaknade och fick skaka liv i dom,inte kul! jag kontaktade läkare i sunderbyn efter födseln och fick göra lite olika tester för att se om operation behövdes,men jag blev bättre som tur var.
jag hoppas allt ordnar sig för dig!jag kikar in till dig när du uppdaterar och jag önskar dig lycka till med bebisen snart!! =)

måste berätta att jag tagit bort den andra bloggen,kändes lite jobbigt att det blev så långa uppehåll...jag har kvar den gamla och kommer visa lite bilder där emellanåt,men det är lättare att blogga när man kan blanda lite =)

hoppas ni får en fin påsk,kram!!

where the forest end... sa...

Halloj!
Det kändes som om det var dags för blogspot! Blogg.se har inte alls samma funktioner!

Köket må se fint ut på bilden men tittar man lite åt höger eller vänster ser man dom "fina" tapeterna och de "fina" köksskåpen. Hehe. Vi har alltså inte fixat köket än. Men det kommer :)

Jag ska försöka klicka mig runt lite inne på bloggsidan o se hur man lägger till folk osv, lägger in din blogg där med för nu har jag inte hittat den på ett tag.
Oj vad långt det börjar bli, nu ska jag va tyst!
Glad påsk!!

/charlotta

Inspiration i vitt sa...

Hoppas det blir bättre nu för dig så att du slipper smärtan. Ha en fortsatt härlig helg och kram på dig/Ingela.

Katta sa...

Jobbigt för dej. Tror det är rätt vanligt hade det i den ena handen men det försvann av sig själv efter förlossning. Sköt om dej, kram Katta

Lönnen 13 sa...

Oj, ser inte kul ut att behöva ha de där på sig, hoppas att det hjälper.

Du undrade hur jag målat på min stationsklocka utan att få färg på glaset, en liiiten pensel är svaret och en liten trasa att torka bort snabbt med om det råkar komma färg utanför ändå.
Kram Anneli

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

SÅ bra att du har fått hjälp! Och sen blir det ju bättre när förlossningen är över...
kram
Marie

Anette sa...

Hallå min vän!
Men åh så tråkigt att du fått så där i handlederna...hoppas att allt blir bättre när bebben är ute=) Tack för att du ville vara min vän på Fb. (ibland kan det ju vara riktigt bra med fejjan som i det här fallet)

Kraaam Nettan

Lisa Ögren sa...

Det var inget kul alls, men som tur är går de allra flesta krämpor över efter förlossningen, helt otroligt från den sekunden bebisen kommer försvinner precis allt!
Bebislyckan tar liksom över:)
Jättemysiga påskpilder du hittat, glad påsk på dig själv också!

where the forest end... sa...

Åh, visst är dom fina :) Byrån fick jag av min kille när jag fyllde år förra året och telefonen hittade vi i vedbon här när vi flyttade in!

Hoppas verkligen dina händer blir bättre snart så det inte påverkar bloggandet allt för mycket ;)