måndag 25 oktober 2010

Ett skåp..

Här har vi d bara fin fint =) det är höst ute (snart vinter,huvva) och d börjar verkligen vara kallt ute. Man är ju inte riktigt van vid kylan så här i början då den börjar komma. Är nån snöfläck lite här och var ute.

Igår skulle Anders gräva en ny vattenbrunn på gården. Han tar ett tag med skopan, och vad händer? Jo det kommer med fullt i sopor =/ det var en gammal soptipp under allt gräs,suck!
Tur att det inte var på själva gräsmattan på gården i allafall, utan på sidan av ladan in mot skogen. Fullt med glasbitar,trasiga kaffekoppar och fat, ja till och med en köttkvarn låg det dära!
Mycket trist, så det var bara att gräva igen allt.

Med lillemann är allt bra =) hans två små tänder syns mycket tydligt nu. Han älskar sin gröt och äter allt man ger han =) han är så duktig. Har rensat i hans garderob idag, det var välbehövligt.Men vart mycket bortrensat,så nu måste garderoben uppdateras ;D
Vilken tur för mig då att det är en JÄTTE LOPPIS i Luleå på Arcus Hallen kl 10.00 =)
Nåt jag verkligen ser fram emot vill jag lova =) weeeee!

Vårat lilla charmtroll <3>

Tänk att han är snart 6 månader, ett halvår! Det går utav turbofart detta med växandet ;P
På torsdag ska vi till Byske på föräldragruppen, det är alltid lika roligt. Också ska Edvin vägas och mätas =)

Pysslar och donar en del här hemma eftersom man e hemma om dagarna =) det är så himla skönt att vara mammaledig!Man ska verkligen ta vara på det att få vara hemma med dessa små underbara barn =) jag saknar inte alls att jobba!Tvärtom så trivs jag verkligen med att få vara ledig och bara umgås med min son och resten av familjen =)

Så här ser det ut i våran hall. Spegeln har jag fixat själv.Lämnade in ramen till en glasmästare som satte in glas, sen så har jag sprayat ramen vit. Den var svart innan och finns på Ikea. Det är egetligen en tavelram. Sockerlådan,resväskan,skorna,paraplyet och bjällrorna är loppisfynd =) skrinet i allmoge köpte jag billigt på tradera. Lyktan är också Ikea.

Ute på bron har jag och mamma gjort fint =) zinkbaljan fick jag köpa till ett bra pris av han vi köpte huset av. I den har mamma satt ljung och granris. Små dommherrar hittade jag i ladan i en kartong.Lyktorna kommer från Handplockat i Älvsbyn.

Mitt älskade skåp =) detta har jag fått av en kvinna på Facebook. Hon skulle slänga det. Det var knallblått,utam knoppar och lite rangliga dörrar. Hips vips, lite vit färg, nya knoppar och fix så vart det ju jätte fint =) rosenknopparna finns på Indiska. Dom har jag även på mitt skrivbord och ett pottskåp.

Var finväder hära igår =) solen sken och fåglarna kvittra! Så jag passade på att fixa lite ute på bron. Detta vita slagbord med svarvade ben och två lådor hittade jag längst vägen. Det var en som hade ställt ut det till grovsophämtningen. Så jag knackade på och frågade om jag fick ta det, och det fick jag =) så gissa om jag vart glad. Slagbord har blivit jätte dyra,så gratis e gott =) men framförallt billigt *haha*
I "ljuskronorna" har jag massor med vaktelägg (från våra egna vaktlar). Mjölsiktaren som står i mitten hittade jag i ladan. Fyllde den med mossa och satte dit två troll och en välkommen skylt =) i bakgrunden ett gammalt fönster som det sitter domherrar på .


2 kommentarer:

Anette sa...

Hej Lisa!
Det var ett tag sedan...vad mycket fint du visar. Har missat flera inlägg så det var så kul att kolla=) Fint ni har fått det i huset!
Kram/Nettan

Märta sa...

Vad fint du har det! Tänk vad lite vit färg o nya knoppar kan göra med ett gammalt skåp.
Härligt med den lille familjemedlemmen!
Ha det gott!
Märta