lördag 31 oktober 2009

2 bilar i diket och en Lisa som ramla på rumpan!

Vilken morgon hos min mor och far! ojojoj! Det hela började med en ishal väg + massor med regn = SUPER HALKIGT!
Runt 10.00 kommer pappa inrusandes och säger att han trodde han hörde en bil köra i diket. På med jacka och skor, ramlade på bron (halt) men som tur var slog jag bara armen lite blå och en nagel. Tror pappa vart lite rädd då hans gravida dotter ramlade!

Ner till stora vägen och japp, där i diket ligger en röd bil upp och ner på taket, taket var helt intryckt! Tänkte att dessa har gjort sig illa Big Time! Ringer 112,men ut ur bilen kliver 4 st tjejer (ungdommar) helt oskadda! kan ni fatta d ? Snacka om änglavakt! Så ingen ambulans behövdes.

Dom följer med oss in i huset i värmen och väntar på förälder som ska hämta dom. En pappa kommer. Så mamma och pappa följer dom ner till bilen för att försöka hämta ut saker. jag står i köksfönstret och kikar, då ser jag en gulfärgad kombi komma snurrandes på vägen och skriker åt syrran " helvete inte en TILL bil i diket"! Fort på med skor och jacka och ut igen.

På andra sidan vägen i diket står en bil och ut kommer 3 tjejer från Luleå, även dom som tur var oskadda med skärrade! Dom skulle upp till Kobdalis och åka skidor, men deras tur slutade vid mamma och pappas hus. Huvva så hemskt!

Jag är bara så otroligt glad att ingen av tjejerna skadade sig! Så det vart mycket "främmade" hos oss imorse kan man säga. Det värsta var att jag skulle börja jobba kl 12.00 och var vettskrämd av bara tanken på att JAG måste köra bil. Så jag ringde till jobbet och berättade situationen och sa att jag måste få vänta tills dom sandat.

Som tur var så tog d inte så lång tid, och min kära far var snäll och skjutsade mig till jobbet så jag slapp köra =) TACK pappa!

Kan garantera att det e fler som åkt av diket idag i detta fruktansvärda väglag som varit! Och jag hoppas innerligt att det inte är samma väder imorgon på morgonen, för jag ska upp och jobba kl 06.45!


Sen så vill jag idag på allhelgona tända ett ljus för min farfar som jag saknar så fruktansvärt mycket! Tänk om du hade varit vid liv och fått träffa ditt barn, barns barn som jag bär i min mage, vilken lycka =) du hade vart så stolt!

Du är min ängel farfar! Och det finns igen så bra som du!


2 kommentarer:

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men herregud vilken historia! Ja men vilken tur att tjejerna klarade sig! Och att du inte gjorde dig eller barnet illa i fallet.

Min farmor kom från en liten by i Västerbotten, Bygdsiljum. Vi är där då och då för att återuppleva mina barndomsminnen och såklart fika på Westmans café (hette det så?) =)

Kram Anita

Marie sa...

Hihi tack:) Ingen fara den är över en dm tjock mitt på sjön och vi var mest runt kanterna:)Mår du bra annars då? Inga speciella crawings än?;)