lördag 16 maj 2009

Vintage gojor...

Förutom mitt intresse för inredning, så är papegojor ett gigantisk intresse jag har!
Hemma hos oss huserar 9 st gojer. Allt från stor grå Jako till världens minsta, lessons sparvpapegojan. Vi har även 3 nymfkakadua (nymfparakit) honer, en praktrosella och mitt hjärta, våran gultoffs kakadua Wilma! Hon är det underbaraste som finns =) Och hur glad vart inte jag då jag hittade dessa vintage bilder på papegojor ? Dom ska skrivas ut och hängas upp i vårat fågelrum =) blir säkert fint!















































På denna bild finns det faktiskt med 2 st av fåglarna vi har hemma =) först den grå som är en Grå Jako, kommer från Afrika. Till höger om jakon sitter en fågel med rött huvud, det är en Praktrosella, dom kommer från Australien. Vi har en sådan som heter Dag-otto =) han är ca 10 år och har inte haft ett bra liv. Men nu hos oss mår han som en kung ;P

1 kommentar:

Anna-Lena sa...

Hej Lisa,

vilka vackra papegojor. Ville bara gratulera dig för du vann första pris i min tävling, en silversmycke med valfri inskription. Maila mig, alwickstroem@hotmail.com så får vi komma överens om hur du vill ha ditt smycke. Min förhoppning är att du ska ha det hos dig inom ca 2 veckor. Än en gång ett stort grattis till dig. Du kan ju kika lite på mina smyckesbilder för att få lite uppslag.

Kram Anna-Lena